Saldırıya uğrayınca özel kalemine boksör atadı

Haber Giriş : 03 Nisan 2005 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Makamında geçtiğimiz ay silahlı saldırıya uğrayan Erzurum Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, can güvenliğini sağlaması için yakın korumalığını yapmak üzere bir boksörü işe aldı.

Başkan Yaylalı, geçen ay Fırat Aydın (25) isimli bir genç tarafından silahlı saldırıya uğramış, yara almadan kurtulmuştu. Elinde silah ve bıçağıyla Belediye Başkanı'nın makam odasına kadar girip bir el ateş eden genç, olay yerinden kaçmıştı. Olay sonrası Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar sonunda yakalanan saldırgan, Başkan Vahdettin Yaylalı'nın şikayette bulunmaması üzerine serbest bırakılmıştı. Saldırı sonrasında güvenlik tedbirlerini artıran Yaylalı, ilk olarak girişteki makam odasının yerini değiştirdi. Sonra 1,90 boyunda amatör bir boksörü yakın koruma olarak aldı. Aynı zamanda özel kalem müdürlüğü görevini de yürütecek olan boksör Yüksel Dadaşoğlu, AK Partili Başkan Yaylalı'yı muhtemel saldırılara karşı koruyacak. ?Sıkıysa başkana bundan sonra da saldırsınlar.? diyen Dadaşoğlu, olası saldırganlara gözdağı verdi.

Son değişiklikler sonrasında kendini daha güvenli hissettiğini söyleyen Başkan Yaylalı, ?Boksör hem yetenekli hem de düşmana korku salıyor. Bu maharetini bundan sonra güvenliğim için gösterecek.? dedi. Saldırı ânını günler geçmesine rağmen unutamadığını ifade eden Yaylalı, ?İyilik yaptığım bir insan tarafından saldırıya uğradığım için üzgünüm.? diyor. Halkla iç içe olan bir belediye yönetimi anlayışına sahip olduğuna, ancak bazı kendini bilmezlerin bunu suiistimal ettiğine dikkat çekti. Yaylalı, saldırıya kadar belediyede hiçbir güvenlik önlemine gerek duymadığını; ancak ölümle burun buruna gelince konuyu ciddiye aldığını kaydetti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber